Güneş ışınları başlıca infrared ışınlar, görünür ışık ve ultraviyole ışınlarından oluşmaktadır. Görünür ışık normal kişilerde zararsızdır. Güneşin zararlı etkilerinin çoğundan ultraviyole-A (UVA) ve ultraviyole-B (UVB) sorumludur. UVA ve UVB, bronzluğa, güneş yanığına ve deride güneş hasarına sebep olur. Son yıllarda ozon tabakasında meydana gelen incelmeden dolayı yeryüzüne daha fazla miktarda ultraviyole ışını ulaşmaktadır. Bu zararlı ultraviyole ışınları yaz mevsiminde daha yoğun ve etkilidir. Rüzgar, su, kum ve kardan yansımalar güneşin zararlı etkilerini artırır. Bulutlu, kapalı havalarda bile ultraviyole ışınlar dünyaya ulaşarak deriye zarar verebilir.Kaşlar da tıpkı saçlar gibi stres, hava şartları, çevre kirliliği, dengesiz beslenme alışkanlıkları, hastalıklar, ilaçlar, yanlış kozmetik ürün seçimi ya da bazen sadece genetik yatkınlık sebebiyle zamanla güçsüz hale gelebilir, seyrelerek dökülebilir. Kaş vitamini, kaş tüylerinin diplerini vitaminlerle besleyerek güçlenmelerini ve dökülen yerlerde yeniden çıkmalarını sağlayan bir serum uygulamasıdır.

NODE DS+ Cream Shampoo 125ml

Buz lazer epilasyon uygulaması diğer lazer epilasyon türlerine göre daha kısa sürede bitmektedir. Bu nedenle seans süresi bakımından sadece 35-40 dakikada tüm vücudunuzda rahatlığa ulaşabilirsiniz. Seans süreci ortalama olarak 6 seansla kişiden kişiye değişebilmektedir. Uygulanan bölge tamamen temiz olması gerekmektedir. Bu sayede tüylerin azaltılması daha kolay olur. İşlem bittikten sonra uygulama yapılan bölgede herhangi bir kızarıklık ya da tahriş oluşmuyor.Kanser hastalarının aldığı ilaç tedavileri (kemoterapiler) tırnakları daha kırılgan hale getirebilir. Ayrıca tırnaklarda çökük çizgiler, kaşık benzeri görüntü gelişebilir. Yine bağışıklığın zayıflaması nedeniyle tırnak enfeksiyonları da bu hasta grubunda sık gelişmektedir. El tırnakları, ayak tırnaklarından daha çok etkilenmektedir. Peki hastalarımız bu süreçtetırnak bakımını nasıl sağlamalılar?

Mevsim Geçişlerinde Saç Dökülmesiyle Nasıl Baş Edilir?

Saçlı deride follikülitis saç folliküli çevresinde eritem, papül, püstül yada vezikül ile başlamakta. Bu erken dönem sonrası saçın deriden çıktığı alanda saçlı deri hücrelerinin aşırı çoğalması ile keratin bir tıkaç oluşmakta. Bu süreç kalıcı yada geçici saç kayıpları ile sonuçlanmakta.Bakteriler, virüsler ve mantar etkenleri saçlı deride enfektif follikülitlere neden olmakta.

Etiketler : ,|Ceyhan Arslan|